در این صفحه، با معنای اصطلاحات تخصصی چراغ قوه آشنا شده و روش‌های انتخاب بهترین چراغ قوه برای نیازهای مختلف بررسی می‌شود. با خواندن این صفحه، قادر خواهید بود بهترین گزینه را برای خرید چراغ قوه با توجه به ویژگی‌های فنی مختلف، مثل قدرت، شدت نور، نوع منبع نوری و ...، انتخاب کنید.

با دانستن اصطلاحات تخصصی، می‌توانید بهترین گزینه‌های چراغ قوه را از نظر ویژگی‌های فنی مثل قدرت، شدت نور، زمان استفاده، نوع منبع نوری و ... تفکیک کنید. همچنین، این اصطلاحات به شما کمک می‌کنند تا بتوانید مشخصات فنی چراغ قوه را با سایر محصولات موجود در بازار مقایسه کنید. 

بنابراین، دانستن اصطلاحات تخصصی مرتبط با چراغ قوه، می‌تواند به شما در انتخاب و خرید چراغ قوه کمک کند و از خرید ناموفق جلوگیری کند.

 

 

لومن:

لومن یک واحد اندازه‌گیری نور است که میزان شدت نوری که توسط یک منبع نوری به دور از خود منتشر می‌شود، را مشخص می‌کند. به عبارت دیگر، لومن نشان می‌دهد که چقدر نور توسط یک چراغ قوه منتشر می‌شود. برای مثال، یک چراغ قوه با لومن ۱۰۰، نوری با شدت بیشتری را منتشر می‌کند نسبت به یک چراغ قوه با لومن ۵۰.

 

کاندلا:

کاندلا یک واحد اندازه‌گیری شدت نور است که میزان نوری را که به یک نقطه در فاصله یک متر از یک منبع نوری منتشر می‌شود، مشخص می‌کند. به عبارت دیگر، کاندلا نشان می‌دهد که چقدر نور یک چراغ قوه در جهت خاصی منتشر می‌شود. برای مثال، یک چراغ قوه با شدت نور ۱۰۰ کاندلا، نور قوی تری را در جهت خود منتشر می‌کند نسبت به یک چراغ قوه با شدت نور ۵۰ کاندلا.

لومن و کاندلا

مدت زمان نوردهی:

این اصطلاح به زمانی اشاره دارد که چراغ قوه می‌تواند به صورت مداوم نور دهد. برای مثال، اگر چراغ قوه شما مدت زمان نوردهی ۳ ساعت داشته باشد، به معنای آن است که با یک باتری شارژ شده، چراغ قوه شما می‌تواند به مدت ۳ ساعت به صورت مداوم نور دهد.

 

برد نور:

برد نور به فاصله ای اشاره دارد که یک چراغ قوه می‌تواند در آن فاصله، نوری قابل مشاهده ایجاد کند. برای مثال، یک چراغ قوه با برد نور ۱۰۰ متر، در فاصله ۱۰۰ متری می‌تواند نور قابل مشاهده‌ای ایجاد کند.

 

مقاومت در برابر ضربه:

این اصطلاح به میزان مقاومت یک چراغ قوه در برابر ضربه و شوک‌های مختلف اشاره دارد. برای مثال، یک چراغ قوه با مقاومت بالا در برابر ضربه، می‌تواند با ایمنی بیشتری در برابر سقوط و ضربه‌های ناگهانی، عمل کند. این ویژگی مهم برای کاربرانی است که از چراغ قوه‌ها در محیط‌های خشن و پر آب و خاک استفاده می‌کنند، مانند خدمات نظامی، عملیات نجات و ...

 

استاندارد ضدآب (IPX):

این استاندارد برای ارزیابی سطح مقاومت به آب یا خاک در محصولات الکترونیکی و الکتریکی استفاده می‌شود. عبارت است از مقاومت در برابر نفوذ آب به داخل محصول در شرایط مختلف. این استاندارد از IP00 تا IP69 متغیر است که هر یک از آن‌ها به میزان مقاومت به آب اشاره دارد.

 

لامپ (LED):

LED مخفف عبارت Light Emitting Diode است. یک نوع مرکب الکترونی است که در حالتی که جریان بر روی آن اعمال می‌شود، نور تابیده می‌دهد. این نوع لامپ به دلیل مصرف کمتر انرژی، طول عمر بیشتر و کیفیت نور بهتر، به جای لامپ‌های قدیمی و غیرموثر مانند لامپ‌های فلورسنت و هالوژن استفاده می‌شود.

 

دمای رنگ:

دمای رنگ یا Correlated Color Temperature (CCT)، میزان گرما یا سردی رنگ نور تولید شده توسط یک منبع نور را اندازه‌گیری می‌کند. این پارامتر با واحد کلوین (Kelvin) اندازه‌گیری می‌شود و معمولاً بین ۲۷۰۰ تا ۶۵۰۰ کلوین متغیر است. اگر دمای رنگ پایین باشد، رنگ نور گرم خواهد بود و اگر بالا باشد، رنگ نور سرد خواهد بود.

 

سفید خنثی:

سفید خنثی یا Neutral White یکی از رنگ‌های سفید است که دارای دمای رنگی در حدود ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ کلوین است. این رنگ نور به دلیل نزدیکی دمای رنگ خود به روشنایی طبیعی، برای استفاده در محیط‌های داخلی مناسب است.  تقریبا نور “گرم” یا کمی رنگ زرد متمایل به قرمز می‌دهد.

 

سفید سرد (یخی):

سفید سرد یا Cool White یکی از رنگ‌های سفید است که دارای دمای رنگی بالایی در حدود ۵۰۰۰ تا ۶۵۰۰ کلوین است. این رنگ نور به دلیل بالا بودن دمای رنگ و تولید نور با رنگ سرد، برای استفاده در محیط‌هایی که نیاز به نوری با شدت بالا و بیشترین کیفیت دارند، مانند آشپزخانه‌ها، بیمارستان‌ها و فضاهای عمومی مناسب است.

 

HID:

این اصطلاح برای "لامپ گازی با بالا بردن ولتاژ" (High-Intensity Discharge) استفاده می‌شود. چراغ‌های HID یکی از نوعی چراغ‌های قوه هستند که از تکنولوژی گاز زنی استفاده می‌کنند. آن‌ها با استفاده از یک الکترود و گاز خنثی در داخل لامپ، نور بسیار شدیدی ایجاد می‌کنند.

 

لنز:

لنز در چراغ‌های قوه برای جمع کردن نور و تنظیم پرتو نور استفاده می‌شود. لنز‌ها می‌توانند باعث افزایش دامنه دید یا تمرکز نور در یک نقطه خاص شوند.

 

بازتابنده یا رفلکتور پوست پرتقالی:

این اصطلاح برای توضیح سطح داخلی چراغ قوه به کار می‌رود. بازتابنده پوست پرتقالی با کاهش انتشار نور و جلوگیری از افت نور، نور را برای دیدن دورتر و با دامنه بیشتر، تمرکز می‌کند.

 

دیفیوزر (پخش کننده):

دیفیوزر در چراغ‌های قوه برای توزیع نور به صورت یکنواخت در سراسر محیط به کار می‌رود. این اصطلاح به یک قسمت از چراغ اطلاق می‌شود که نور را پخش می‌کند تا دامنه دید را گسترده کند.

 

نور توربو (نور خیلی زیاد):

این اصطلاح برای نشان دادن نور شدید و بسیار قوی چراغ قوه به کار می‌رود. این نور معمولاً به عنوان نور بازدید در شرایط خاص مانند دویدن در شب یا جستجو در مناطق تاریک به کار می‌رود.

 

نور چشمک زن (SOS, STROBE, BEACON): 

نور SOS به صورت یک رشته چشمک زن نمایش داده می‌شود تا به عنوان یک نشانه اضطراری برای جستجو و نجات استفاده شود. نور STROBE نیز با تنظیم نور به شکل چشمک زن، جهت جذب توجه و به عنوان نشانه‌ای اضطراری برای جستجو و نجات استفاده می‌شود. اما نور BEACON به صورت یک نور روشن و پرتوان که به شکل پالس شده است، نمایش داده می‌شود تا به عنوان یک نشانگر مکان مورد استفاده قرار گیرد.

با استفاده از این سه نوع چراغ، می‌توان در شرایط اضطراری و نیاز به جستجو و نجات، از چراغ قوه به صورت موثر استفاده کرد.

 

درایور یا مدار چراغ قوه:

درایور یا مدار چراغ قوه، یک قسمت اساسی در چراغ قوه است که به کمک آن می‌توان چراغ قوه را روشن و خاموش کرد و در برخی موارد قابلیت کنترل شدن شدت نور را نیز داراست. مدار چراغ قوه می‌تواند از باتری یا منبع تغذیه دیگری بهره بگیرد و در صورت نیاز به تعمیر، قابلیت جداسازی آسان از چراغ قوه را داراست.

 

سوئیچ جانبی:

سوئیچ جانبی، یک سوئیچ کوچک و جداپذیر است که بر روی بدنه چراغ قوه نصب می‌شود. با فشار دادن این سوئیچ، چراغ قوه را می‌توان روشن و خاموش کرد. سوئیچ جانبی معمولاً در نزدیکی دکمه روشن‌شدن و خاموش‌شدن چراغ قوه قرار می‌گیرد و با فشار دادن آن، چراغ قوه را به صورت فوری روشن یا خاموش می‌کنیم.

 

سوئیچ تاکتیکال:

سوئیچ تاکتیکال، نوعی سوئیچ است که برای کاربردهای نظامی و امنیتی به کار می‌رود. این سوئیچ، دارای دکمه‌ای است که به صورت لمسی کار می‌کند و با فشار دادن آن، چراغ قوه را روشن یا خاموش می‌کنیم. سوئیچ تاکتیکال معمولاً بر روی گیره چراغ قوه قرار داده می‌شود و در برخی موارد دارای قابلیت کنترل شدت نور نیز است.

 

ریموت اسلحه (Remote control):

این اصطلاح به دستگاه کنترل از راه دور چراغ قوه اشاره دارد که امکان روشن و خاموش کردن چراغ قوه، تغییر حالت نوردهی و تنظیم شدت نور را برای کاربر فراهم می کند.

 

گیره جیبی:

این اصطلاح به قسمتی از چراغ قوه اشاره دارد که برای نگهداری و حمل آسان آن طراحی شده است. گیره جیبی به عنوان یک قسمت متحرک در چراغ قوه قرار گرفته است که به کاربر این امکان را می دهد تا چراغ قوه را در جیب یا کیف خود بگذارد.

 

حلقه فلزی سیگاری شکل:

این اصطلاح به یک قطعه فلزی در بالای چراغ قوه اشاره دارد که شکل آن شبیه به حلقه فلزی سیگار است. این حلقه فلزی معمولاً به عنوان یک قسمت دکوراتیو برای چراغ قوه طراحی شده است، اما همچنین به کاربر این امکان را می دهد تا چراغ قوه را با یک حرکت سریع و آسان برداشته و از آن استفاده کند.

 

آنودایزینگ:

این اصطلاح به یک فرآیند شیمیایی اشاره دارد که برای افزایش مقاومت سطحی و مقاومت به خوردگی فلزات استفاده می شود. در چراغ قوه، آنودایزینگ به عنوان یک روش پوشش دادن لایه ای از اکسید آلومینیوم بر روی سطح بدنه چراغ قوه استفاده می شود. این لایه از آلومینیوم اکسید مقاومت بالا و مقاومت به خوردگی بهبود می بخشد و همچنین به چراغ قوه ظاهری زیبا و جذاب می بخشد. لایه آنودایزه شده معمولاً به عنوان یک پوشش حفاظتی برای چراغ قوه استفاده می شود که از آسیب های خارجی و خوردگی جلوگیری می کند.

 

چراغ قوه تاکتیکی:

این نوع چراغ قوه‌ها اکثراً برای استفاده در شرایطی طراحی شده‌اند که نیاز به نور خاصی برای برآوردن اهداف تاکتیکی دارند. برای مثال، نور قوه تاکتیکی برای نیروهای نظامی برای جستجو در شرایط تاریکی، دفاع در برابر حمله‌های ناگهانی، یا تامین نیاز به نور برای دستورات دقیق در اجرای مأموریت‌های تاکتیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چراغ قوه‌های ضدانفجار:

این نوع چراغ قوه‌ها از جنس موادی ساخته شده‌اند که در شرایط انفجار یا شعله ور شدن، دچار آتش سوزی نمی‌شوند. بنابراین، چراغ قوه ضد انفجار برای استفاده در شرایط خطرناک و پر خطر صنایع نفت، گاز، معدن، و فضا مناسب هستند.

 

نورافکن:

نورافکن یک اصطلاح عمومی است که به چراغ‌ قوه هایی اطلاق می‌شود که برای روشنایی و تأمین نور در محیط‌های تاریک یا کم نوری طراحی شده‌اند. برخی از نورافکن‌ها با باتری کار می‌کنند و برخی دیگر به شارژر الکتریکی وصل می‌شوند. اصولا منظور از نورافکن، همان چراغ قوه‌های نگهبانی است.

 

اشعه ماوراء بنفش UV:

این اصطلاح به نوعی از نور اشاره دارد که دارای طول موج کوتاه‌تر از نور قرمز است و بسیار نزدیک به مرز بین نور قابل رویت و اشعه X است. این نوع نور به عنوان یکی از انواع نورهای غیرقابل رویت برای چشم بشر تلقی می‌شود و معمولاً برای کاربردهای خاصی مانند کاربردهای پزشکی، بررسی جرم و جنایت، و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، اشعه UV می‌تواند برای تشخیص برخی عفونت‌های پوستی، تصحیح برخی اختلالات پوستی، و تصحیح برخی اختلالات دیگر استفاده شود. همچنین، این نوع نور برای تشخیص و ایجاد نشانه‌هایی بر روی اشیا و سطوح به کار می‌رود.

 

EDC (Every Day Carry): EDC

یک اصطلاح است که در مورد ابزارها و وسایلی استفاده می‌شود که شخص همیشه با خود دارد. در مورد چراغ قوه، EDC به معنای چراغ قوه‌ای است که شخص برای استفاده روزانه همیشه با خود حمل می‌کند.

 

محافظت قطبیت معکوس (Reverse Polarity Protection):

این اصطلاح به معنای داشتن ویژگی‌ای است که در صورت اتصال باتری به صورت نادرست (یعنی با قطبیت معکوس)، به سیستم آسیب نرساند. در چراغ‌های قوه، این ویژگی برای جلوگیری از آسیب به داخل سیستم در صورت نادرست استفاده از باتری ارائه می‌شود.

 

پایه سلاح (Weapon Mount):

پایه سلاح یک وسیله است که برای نصب چراغ قوه روی اسلحه استفاده می‌شود. این پایه برای نصب چراغ قوه به شکلی طراحی شده است که بتواند به راحتی و بدون نیاز به ابزار، روی اسلحه نصب شود.

 

براکت یا تبدیل کننده باتری (Battery Converter/Adapter):

این اصطلاح به معنای وسیله‌ای است که برای تغییر نوع باتری مورد استفاده در چراغ قوه به کار می‌رود. برای مثال، اگر چراغ قوه از باتری‌های قلمی استفاده می‌کند، با استفاده از براکت یا تبدیل کننده باتری، باتری اصلی چراغ قوه به جای باتری قلمی در چراغ قوه قرار می‌گیرد.

 

قاب (Bezel):

قاب یا body، به بدنه چراغ قوه اشاره دارد. قاب یکی از اجزای اصلی چراغ قوه است که باید بسیار محکم و مقاوم باشد تا بتواند در برابر ضربه‌ها و شوک‌های ناگهانی مقاومت کند. قاب چراغ قوه معمولاً از جنس آلومینیوم، استیل و یا پلاستیک مقاوم ساخته می‌شود. برخی از قاب‌های چراغ قوه با روکش‌های ضد آب و ضد ضربه ساخته می‌شوند تا بتوانند در شرایط سخت و پرخطر استفاده شوند. قاب‌های چراغ قوه ممکن است در طراحی و شکل‌بندی‌های مختلفی ارائه شوند که این طرح‌ها به تفکیک استفاده و مقصد مورد نظر برای چراغ قوه تعیین می‌شوند.

 

CPF:

CPF یا CandlePowerForums یکی از بزرگترین انجمن‌های اختصاصی چراغ قوه در اینترنت است. در این انجمن، افراد مختلفی که به چراغ‌های قوه علاقه‌مند هستند، با یکدیگر در مورد انواع چراغ‌های قوه، برندها، مدل‌ها و ویژگی‌های مختلف آن‌ها بحث و گفتگو می‌کنند. همچنین، در این انجمن می‌توانید از تجربیات و نظرات افراد دیگر در مورد انتخاب چراغ قوه بهره‌مند شوید.

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!